Sportief wandeltraining

Voor iedereen die in de natuur aan zijn/haar veerkracht/ fitheid wil werken.

Sportief wandelen en/of wandelcoaching.

Sportief wandelen is lekker wandelen en mogelijk voor alle leeftijden.

Enschede – Woensdagavond vanaf FysioFit
Haaksbergen – Zaterdagochtend (variĆ«rende startlocaties)

Tijdens de training van circa 1 uur wordt in groepsverband op een plezierige manier buiten gesport. Deze trainingen zijn duidelijk anders dan alleen het ‘gewone wandelen’. Door de verantwoorde opbouw en begeleiding biedt het een gevarieerd programma. Er wordt stevig gewandeld in een tempo rond de 5 tot 7 km per uur waarbij het voeren van een gesprekje nog moet kunnen.

De trainingsgroepen bestaan gemiddeld uit 10-15 deelnemers. Deelnemers stimuleren elkaar naar het verbeteren van een goede conditie en het is gezellig. Een training bestaat uit een warming-up om de spieren lost te maken een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tot slot een cooling-down.

Tijdens de trainingen geef ik technische aanwijzingen over looptechniek, ademhaling en lichaamshouding. Door deze unieke combinatie als allroundwandelsportinstructeur en voedingsconsulente is ook begeleiding naar een meer verantwoorde voedingskeuze mogelijk.

Door opbouw van de training is de kans op blessures gering. Sportief wandelen is ook met name geschikt voor mensen die lange tijd niet hebben gesport en voor mensen met gezondheidsklachten.

Ben je fit en wil je een pittige training? Door een aantal verzwarende elementen in de training te bouwen komen ook zij die zwaarder willen trainen aan bod.

Wandelcoaching is Quality time. Een bijzonder moment voor jou zelf in de natuur. Laat je verwonderen van al het moois dat er is, ontspan en zet al wandelend nieuwe stappen. Weg van de tijd en telefoon Wandelcoaching kan in een groep en kan 1 op 1 worden georganiseerd.

Algemene informatie SW trainingen