Wat is Actief Buiten?

Voor iedereen die in de natuur aan zijn/haar fitheid wil werken is dit de ideale activiteit.

Sportief wandelen is stevig wandelen en mogelijk voor alle leeftijden.

Tijdens de training van circa 1 uur wordt in groepsverband op een plezierige manier buiten gesport. Deze trainingen zijn duidelijk anders dan alleen het ‘gewone wandelen’. Door de verantwoorde opbouw en begeleiding biedt het een gevarieerd programma. Er wordt stevig gewandeld in een tempo rond de 5 tot 7 km per uur waarbij het voeren van een gesprekje nog moet kunnen.

De trainingsgroepen bestaan gemiddeld uit 10-15 deelnemers. Deelnemers stimuleren elkaar naar het verbeteren van een goede conditie en het is gezellig. Een training bestaat uit een warming-up om de spieren lost te maken een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tot slot een cooling-down.

Tijdens de trainingen geef ik technische aanwijzingen over looptechniek, ademhaling en lichaamshouding. Door deze unieke combinatie als allroundwandelsportinstructeur en voedingsconsulente is ook begeleiding naar een meer verantwoorde voedingskeuze mogelijk.

Door opbouw van de training is de kans op blessures gering. Sportief wandelen is ook met name geschikt voor mensen die lange tijd niet hebben gesport en voor mensen met gezondheidsklachten.

Ben je fit en wil je een pittige training? Door een aantal verzwarende elementen in de training te bouwen komen ook zij die zwaarder willen trainen aan bod.

Zie het aanbod in programma activiteiten.
Algemene informatie SW trainingen