Parkinson Boxing Enschede

Wij boksen tegen Parkinson!

Cognitief fitnesstrainer en Parkinson Bokstrainer.

Ellen met bokshandschoenen, medicijnbal en kettlebell in sportzaal.

Parkinson Boxing is niet te vergelijken met ‘gewoon’ boksen. Het is een non-contact sport; de deelnemers stoten niet op het lichaam, alleen op de boks zak en op pads. “Denk vooral niet dat het er agressief aan toe gaat, integendeel. Iedereen, in elke fase van Parkinson, kan meedoen en zijn situatie verbeteren. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat boksen een grote positieve invloed heeft op de klachten en het verloop van Parkinson. Je bokst jezelf uit de hoek van de patiënt en voelt je een sporter. Ook de begeleiding is goed geregeld – soms zelfs een-opeen, buddy systeem – voor de mensen die er slechter aan toe zijn en niet meer zelfstandig kunnen staan.

Door het beoefenen van sporten blijken nieuwe neurotransmitters in de hersenen te worden aangemaakt en kan de progressie van Parkinson afgeremd worden en dus mag er sprake zijn van een langer behoud aan kwaliteit van leven. De ziekte kan hiermee niet voorkomen of genezen worden, maar wel een aandeel leveren in het uitstellen van achteruitgang in gezondheid en eigen regie.

Parkinson Boxing vraagt om specifieke kennis over de ziekte en op welke manier intensief bewegen daarbij kan helpen. Als gecertificeerd Parkinson bokstrainer en gediplomeerd Cognitieve fitnesstrainer verzorg ik trainingen binnen het preventiecentrum FysioFit in Enschede.

“Mijn deelname heb ik als zeer positief ervaren, vooral de veelzijdigheid van je lessen. Bovendien was het interessant om ervaringen van andere lotgenoten te horen. “

1 maand gratis training!

De Parkinson bokstrainingen zijn te volgen op:
Donderdagmiddag van 14.00 -15.00 uur
Locatie: FysioFit Enschede, Haaksbergerstraat 196

Wil jij ook deze positieve ervaring opdoen tijdens het Parkinson boksen? Bij interesse kun je mailen naar: info@gehoord.eu.

https://www.parkinsonboxing.nl/locaties/

https://www.cognitievefitness.nl/trainers