Formule 1, spraakwaterval en schrijftolk.

In een spraakwaterval van commentaar tijdens de formule 1 race maakt mijn brein overuren. Ik probeer te volgen wat er wordt gezegd, maar na 5 minuten lijkt het of ik bij het rad van fortuin zit. Net als de coureurs staat mijn brein op scherp. In de snelheid en hoeveelheid van de aangeboden spraak kan ik nog net meekomen. Hoe blijf ik betrokken bij de race die langer duurt dan 5 minuten?

Om mee te kunnen in de race maak ik gebruik van een schrijftolk. Een schrijftolk, informeel ook wel audiotolk, is een tolk die gesproken taal omzet naar tekst met een Velotype of veyboard, zodat wat is verteld vrijwel direct te lezen is op een pc, laptop, tablet of telefoon.

Ik ben blij, en velen met mij, met het aanbod van Davy de Bruin van Het Schrijfhuis. Zij maakt het iedere keer weer mogelijk de Formule 1 race te bekijken met ondertiteling. Het meelezen geeft rust, zorgt ervoor dat je aangehaakt blijft en is voor iedereen toegankelijk.

Informatie over schrijftolken tijdens de Formule 1 kun je vinden op: https://schrijfhuis.com/

Meer weten over het inzetten van schrijftolken en handige tips? Mail gerust:info@gehoord.eu