Studie, werken en erbij blijven.

In de wereld van vandaag is verandering een constante. Offline, online, Zoom, Teams, van spraak naar tekst et cetera. Als slechthorende steeds moeten vragen om aanpassingen van de lessen en voorzieningen van schrijftolken in Teams of Zoom was zo vermoeiend dat zelfs, tijdens de opleiding tot audicien, het onderwijs en de kwaliteit van het werk hieronder te lijden heeft gehad.

Als Hoorcoach, met gehoorverlies, mocht ik meekijken bij één van de audiciensopleidingen. Daar ontmoete ik Erna en zij werd, ongevraagd en zeer welkom mijn buddy. Mijn buddy tijdens de fysieke lessen en later gedurende de online lessen waarin zij zorgde voor:

  1. het compleet maken van de aantekeningen voor het geval ik iets had gemist;
  2. de pauzerondjes samen buiten voor momenten van rust;
  3. het herhalen van de ‚Äėtussendoor‚Äô grapjes tijdens de lessen;
  4. het contact met haar na de lange online lessen, die ik met moeite kon volgen omdat ze niet voldoende ingericht waren voor mij als slechthorende;
  5. het uitbreiden van haar eigen skills voor audicien door veel vragen te stellen over mijn gehoorverlies;
  6. kennis te vergaren over de aanwezigheid van de schrijftolken en andere technieken tijdens de online lessen tijdens deze opleiding.

    Wat als we zouden kiezen tussen digitaal en offline onderwijs?https://www.oneworld.nl/lezen/opinie/waarom-zouden-we-kiezen-tussen-digitaal-en-offline-onderwijs/

Laat jij de ander meedoen? Heb jij oog voor de mens achter de beperking? Vraag jij door tot je de ander begrijpt en weet wat nodig is? Kan jij een buddy zijn voor jou studiegenoot en/of collega?

Meer weten over studeren en werken met gehoorverlies? De samenwerking verbeteren?
Flyer
info@gehoord.eu